Георг Спартански се срещна с посланика на Франция

Мисия

13-04-2023, 16:29

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Имаме прекрасни възможности за сътрудничество не само в бизнеса, а и в културата и образованието", каза Жоел Майер

Посланикът на Франция в България Н. Пр. Жоел Мейер се срещна днес с кмета на Община Плевен Георг Спартански след церемонията за първа копка на нов завод на компанията "Малтери Суфле", чиито официални гости бяха двамата. Дипломатът беше придружаван от Весела Тодорова-Мозеттиг – председател на Френско-българската търговска камара.

Жоел Мейер благодари за подкрепата на Георг Спартански за реализация на инвестиционните намерения на "Малтери Суфле" – водещ производител на малц в България. Оценявам усилията на кмета и Общината за създаване на добър бизнес климат не само за френската компания, но и за останалите настоящи и потенциални икономически субекти, подчерта Посланикът на Франция.

Възможностите ни за общо сътрудничество са много и не само в сферата на бизнеса, а и в културата и образованието. Със сигурност отново ще посетя Плевен, за да представя програмите на Френския културен институт за ученици, студенти, стажанти и преподаватели. Готов съм да съдействам и за установяване на партньорство между плевенския Медицински университет и сроден университет във Франция, посочи Н. Пр. Жоел Мейер.

По време на срещата бяха обсъдени  съвременното развитие на община Плевен, предизвикателствата пред местната власт, партньорството с Френско-българската търговска камара.

         По-късно Посланик Мейер посети и Регионалния исторически музей в Плевен.