БДЖ осигурява над 12 700 допълнителни места във влаковете за Великденските празници

Новините

11-04-2023, 17:06

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

За тази цел ще бъдат увеличени с допълнителни вагони съставите на влакове, които пътуват по основните направления в страната

"БДЖ - Пътнически превози" ЕООД ще осигури над 12 700 допълнителни места за предстоящите почивни дни по повод Великден. За тази цел ще бъдат увеличени с допълнителни вагони съставите на влакове, които пътуват по основните направления в страната. По този начин БДЖ се стреми да гарантира удобното придвижване на своите клиенти по време на празничните дни.

От утре (12-и април) до 18-и април включително, с увеличени състави ще пътуват влакове по следните маршрути:

София-Варна-София;

София-Бургас-София;

София-Пловдив-София;

София-Стара Загора-София;

София-Свиленград-София;

 София-Горна Оряховица-София;

София-Ямбол-София;

София-Видин-София;

София-Лом-София;

Русе-София;

Горна Оряховица-Русе разпределителна;

Русе разпределителна-Стара Загора-Русе разпределителна;

Варна-Горна Оряховица-Варна;

Стара Загора-Горна Оряховица-Стара Загора;

Варна-Враца-Варна;

Враца-Мездра-Враца;

Пловдив-Горна Оряховица-Пловдив;

Пловдив-Варна-Пловдив;

Пловдив-Свиленград-Пловдив;

Пловдив-Бургас.

За клиентите, които предпочитат да закупят билети за своето пътуване от билетните каси е в ход предварителна продажба за седящи места във всички бързи влакове, които ще пътуват през празничния период. Обичайният срок за предварителната продажба на билети за седящи места в билетните каси е 5 дни, но БДЖ има практиката да удължава този срок, в случаите когато предстоят по-дълги празнични периоди. По този начин се предоставя възможност на потребителите на услугата да планират предварително своите пътувания, както и своевременно да закупят билет и резервация за седящо място за предпочитания от тях влак.

Клиентите на БДЖ могат да закупуват билети за своето пътуване и онлайн, като системата позволява 30 дневна предварителна продажба. Онлайн системата за продажба на железопътни билети е достъпна на официалната интернет страница на БДЖ - www.bdz.bg, както и на електронен адрес - https://bileti.bdz.bg/.

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД напомня на своите клиенти, че при закупуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват от 10 % до 20 % намаление от редовната цена в зависимост от различните търговски оферти на дружеството.