Страстната седмица започва с хладно време

Животът

09-04-2023, 08:00

Снимка:

архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

След това до Великден ще е осезаемо по-топло с дневни температури между 15 и 20 градуса

На Цветница облачността ще остане значителна над западната половина от страната, докато на изток в хода на деня ще има краткотрайни разкъсвания. Леки пролетни валежи ще има в западните райони. Отново там, в планинските масиви над 1200-1300, метра ще превали сняг. Вятърът в неделя ще остане източен със слаби пориви, по-осезаеми около крайбрежието и Югоизтока. Дневните температури – между 10 и 15 градуса.

В първите дни на Страстната седмица ще остане по-хладно с повече облаци и чести следобедни превалявания, вторник и сряда предимно в източната половина на страната, предаде Нова тв. След това до Великден ще е осезаемо по-топло с дневни температури между 15 и 20 градуса, в някои райони и малко над 20 градуса. В четвъртък ще е слънчево и топло в цялата страна. В петък следобед ще премине студен атмосферен фронт с краткотрайни, на места интензивни, следобедни валежи с гръмотевици. През деня вятърът ще е с опасно силни пориви почти в цялата страна.

На Велика събота облачността ще е променлива, но без валежи. За Великден обаче на Балканите ще се развива средиземноморски циклон с напоителни пролетни валежи.