НССБ за девета поредна година помогна на абитуриенти в нужда

Животът

08-04-2023, 15:00

Снимка:

НССБ

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

20 зрелостници от областите Монтана, Плевен, Ловеч и Варна бяха подпомогнати с мечтаните тоалети и обувки за бала

Националната кампания в подкрепа на абитуриенти в неравностойно положение приключи с успех, съобщи председателят на на организацията Слави Михайлов.

20 зрелостници от областите Монтана, Плевен, Ловеч и Варна бяха подпомогнати с мечтаните тоалети и обувки за бала, благодарение на ежегодната инициатива, организирана от Националното сдружение на сираците в България.

Целта на кампанията е да се осигурят празнични тоалети за бал на абитуриенти, които са сираци, с един родител и от семейства с нисък социален статус и остри здравни проблеми в семейството, напомнят от сдружението.

Тази година в благотворителаната кампания се включиха три физически лица - кметът на община Кнежа Илийчо Лачовски, фирма "Десизо Мони" - Плевен, магазини "Дайхмън" и столичната дизайнерка Гергана Апостолова.

"От името на учителите и подпомогнатите абитуриенти изказваме огромни благодарности към добрите хора. За пореден път показахме своята доброта и съпричастност към младите хора в неравностойно полжение. За подкрепените зрелостници предстои и провеждането на среща - коктейл с представители не бизнеса и висши училища, които да им окажат подкрепа в реализацията им", уточниха от НССБ.