Сдружение "Артилерия – ген. Владимир Вазов" и ученици проведоха среща-дискусия на тема "Родолюбие - защо, как?"

Мисия

07-04-2023, 18:10

Снимка:

Сдружение "Артилерия – ген. Владимир Вазов"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Събитието се проведе в конферентната зала на Военен клуб - Плевен

В конферентната зала на Военен клуб - Плевен се проведе среща-дискусия между част от управителния съвет на Сдружение "Артилерия – ген. Владимир Вазов" и председатели на ученически съвети от учебни заведения в Плевен. Темата на събитието беше "Родолюбие - защо, как?".

От Сдружение "Артилерия – ген. Владимир Вазов" провокираха момчетата и момичетата да коментират същността и начините, по които се конструира националната идентичност. Младите хора проявиха голям интерес към дискусията, участваха активно и споделиха своето мнение относно това как може да се събуди и поддържа родолюбието у подрастващите.

"Целта на събитието бе да разговаряме с учениците по темата "Родолюбие". Тази дума не е загубила своето значение и е нещо много важно за всяка една държава. За да продължим да се развиваме в правилна посока, ние трябва да знаем и нашата история. Поради тази причина отдаваме голямо значение на запознаването с историческото ни минало", сподели след края на събитието председателят на Управителния съвет на Сдружение "Артилерия – ген. Владимир Вазов"  о.з. подп. инж. Радослав Георгиев.

Той изрази задоволство от активността на учениците и увери, че предстоят още подобни инициативи, които да бъдат от полза на младите хора.

От Сдружение "Артилерия – ген. Владимир Вазов" са си поставили за цел да поддържат родолюбивия български дух и се стремят да го предават и на младото поколение.