Спортен празник се проведе в Плевен (СНИМКИ)

Спорт

05-04-2023, 18:12

Снимка:

ОДМВР

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Събитието бе под надслов "Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“

Днес в спортната зала на ЦПЛР – УСШ – град Плевен се проведе спортен празник под надслов "Спортът е по-добрият начин децата да пораснат"! Инициативата е резултат на сключено споразумение за сътрудничество и взаимодействие между Главна дирекция „Национална полиция“ /ГДНП/ МВР и Съюза на пивоварите в Р България. Тя е част от програмата за социална отговорност на Съюза на пивоварите за превенция на употребата на алкохол и насърчава за здравословен начин на живот.

Организаторите реализират спортни дейности, насочени към популяризиране на физическото възпитание сред подрастващите, като средство за избягване на вредното въздействие на употребата на алкохол или забранени вещества. Целта е децата да демонстрират умения, способности и активности, с които може да бъде ангажирано свободното им време. Да играят на открито, да спортуват, и да се ограничи времето прекарвано от тях пред телевизор, компютър или смартфон. Съвместните усилия на полицията и Съюза на пивоварите са насочени чрез спортни игри и физическо възпитание да се даде възможност за израстване, успешна социализация и здравословно общуване.

Сред официалните гости на детския празник бяха заместник областен управител г-н Александър Трайков, представители на община Плевен – г-жа Ирена Николова – началник на отдел „Спорт“ и г-жа Стела Тодорова от отдел „Спорт“, г-жа Рени Кръстева – секретар на общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, г-жа Елица Спасова – началник на отдел „Закрила на детето“ – Плевен. От страна на МВР присъстваха главен инспектор Денислав Донков - началник на сектор "Контингент и превенция" в ГД "Национална полиция", директорът на ОДМВР - Плевен ст. комисар Веселин Вътов, ръководители на отдели и сектори в ОДМВР - Плевен, както и служители на регионална дирекция Пожарна безопасност и защита  населението - Плевен.

Участие в отборните игри взеха петокласници в отбор „Вектор“ на Математическа гимназия „Гео Милев“ с ръководител Всеволод Капустянов и Милен Гургуров, отбор „Летящите“ от средно училище „Стоян Заимов“ с ръководител Богдан Събев и отбор „Лъвски сърца“ при основно училище „Петър Берон“ с ръководител Весела Станоева.

Директорът на ОДМВР – Плевен ст. Комисар Веселин Вътов поздрави състезателите и сподели "Спортът носи много позитиви. Днес се събрахме с надеждата да отдаваме все повече време за спорт и за приятните неща. Наркотиците са огромен бич, който се преживява трудно. Вие носите в себе си надеждата за добро. Благодаря на преподавателите и родителите ви, които ви подкрепят. Пожелавам да останете с богати и силни емоции и да победят по-добрите.“

Участниците бяха поздравени от г-жа Ивана Радомирова – изпълнителен директор на "Съюза на пивоварите в Република България". Тя изрази голямо удоволствие, че вижда усмихнати и изпълнени с радост от живота млади хора. 

"Убедени сме, че със спорт и интересни занимания и вдъхновение ще продължите все напред и нагоре. Всички заедно се опитваме да създадем по-добър свят. Всички членове на Съюза на пивоварите са много удовлетворени от резултатите на кампанията до момента. Тя продължава вече 11-та година. Благодарение на съвместните ни усилия с партньорите и успешното сътрудничество, участниците в дейностите за спорт и превенция са вече над 60 хиляди човека от 20 области на страната. По този начин спортът и творческите занимания се популяризират все по-широко като обща превенция на рисковото поведение на децата", заяви Ивана Радомирова.

По време на игрите състезателите получиха подкрепа от своите съученици и ръководствата на училищата, както и от вокална група с ръководител Татяна Цачева при МГ „Гео Милев“, мажоретките на г-жа Цвета Лукова, които изпълниха танца „Любов за България“ и танц по песента "Флашданс", изпълнителките на латино танци с ръководител Рени Зехирова от основно училище "Стоян Заимов“ .

Отборите премериха сили в четири игри, като по време на състезанието всички участници демонстрираха спортменство, желание за победа, бързина и точност. На всички тези прояви нямаше победители и победени, а всички ученици се радваха взаимно на своите постижения и висок спортен дух.

Всички състезатели получиха грамоти, медали и предметни награди - подаръчни пакети с тениски с логото на инициативата, спортни чанти, образователни игри и други.

Г-жа Ивана Радомирова – изпълнителен директор на „Съюза на пивоварите в Република България“, връчи две купи за добро сътрудничество и взаимодействие на директора на ОДМВР – Плевен ст. комисар Веселин Вътов и на Регионално управление на образованието в Плевен.

След състезанието на спортната площадка в двора на основно училище „П. Яворов“ децата разгледаха отблизо оборудването на полицейски и пожарен автомобили. Беше демонстрирано и полицейско следово куче.  Целта на представянето на специализираната техника беше да се запознаят с отговорностите на професиите „полицай“ и „пожарникар“, защото именно спортът възпитава в увереност и дисциплинираност.