Шестима са задържани при полицейската спецоперация в Плевенско

Новините

29-03-2023, 17:27

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Разкрита е кражба на пет тона царевица от зърнобаза, иззети са незаконно придобити дърва за огрев, наркотици и контрабанден тютюн

Над 4 килограма тютюн с незаплатен акциз иззеха плевенски полицаи. Около 7 часа при обход в град Плевен пред хипермаркет е проверен 61-годишен жител на село Буковлък. В полиетиленова пазарска чанта той носил девет черни полиетиленови плика, всички съдържащи нарязана жълто-кафява листна маса наподобяваща по цвят, вид и мирис на тютюн, с общо  тегло около 4.300 кг. За намерено количество е съставен констативен протокол.

24–годишен е задържан за кражба. Вчера в РУ-Долна Митрополия бил получен сигнал, че от зърнобаза в село Божурица са откраднати пет тона царевица. В резултат на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия криминалистите установили и задържали  извършителя – 24-годишен жител на село Въбел. Наложена му е полицейска мярка за срок до 24 часа. Разследването по случая продължава.

Около 07.25 часа е извършена проверка в частен дом в село Биволаре, обитаван от 21-годишен. Открити са електронна везна и полиетиленова свивка с размери 3/4см., съдържаща две топчета със суха зелена тревиста маса - марихуана. 21-годишният е установен на територията на град Плевен и е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Доброволно е предал 37 топчета - марихуана, всяко от които с диаметър около 1.8 см., укрити в дома му. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 354 „а“, ал.3 от НК.

В хода на акцията в село Буковлък са извършени претърсвания и проверки на различни адреси. В една от къщите са установени листи, изписани с имена и цифри. Задържани са двама с полицейска мярка за срок до 24 часа. Случаят се изяснява.
На територията на  община Червен бряг са открити незаконно придобити дърва за огрев. В частен дом в село Бресте са установени 7 пр. куб. метър дърва за огрев от вида "Дъб","Цер", "Акация" и "Габър", немаркирани с контролна горска марка, производствена марка или общинска марка. В два имота в село Ракита са намерени незаконно придобити 7 пр. куб. метъра дъбови дърва за огрев. Съставени са протоколи по чл. 83 от ЗМВР. Образувани са три бързи производства за извършени престъпления по чл.235, ал.6 от НК.

Материалите по случаите са докладвани в прокуратурата.