Нов училищен автобус получи Община Левски от МОН

Животът

18-03-2023, 07:20

Снимка:

Община Левски

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Нов училищен автобус получи Община Левски от Министерството на образованието и науката. Любка Александрова предостави автобуса на СУ "Крум Попов" гр. Левски. Тя връчи ключовете на автобуса на директора на СУ "Крум Попов" Наталия Чингова с пожелание за безаварийно пътуване на отлични ученици. Автобусът е с 32+1 места и е предоставен с договор за безвъзмездно ползване. По този начин министерството подпомага общините в задължението им да осигуряват превоз за децата и учениците.

СУ "Крум Попов" е средищно училище и учениците ,които извозва от училището са 136, а общо учениците, които пътуват на територията на община Левски са над 300. Това каза директорът Наталия Чингова, като подчерта, че това е първият договор, който подписва тази година и той е много важен, защото училището отбелязва през тази година своя 100 годишен юбилей. СУ "Крум Попов" е подало документи за иновативно училище и с нетърпение очаква подписването на нов договор, предстои и отварянето на съхранена от училището документация.

Поради големия брой на пътуващите деца в община Левски и амортизирането на превозните средства, обновяването на автопарка, в който има седем автобуса, гарантира безопасен и комфортен транспорт на пътуващите деца и ученици.