Сигнал до ЦИК: Александър Станев, член на РИК - Плевен, грубо нарушава изборния кодекс

Новините

15-03-2023, 11:44

Снимка:

архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

От публикации в социалната мрежа Фейсбук става ясно, че той участва в предизборната агитация на коалицията ПП/ДБ

Журналистката Соня Колтуклиева е изпратила сигнал до Централната избирателна комисия срещу Александър Станев, член на РИК в 15 МИР-Плевен, заради грубо нарушаване на Изборния кодекс. Toва съобщи самата тя на профила си във Фейсбук.

Ето какво се посочва в сигнала:

“Уважаеми госпожи и господа,

От публикации в социалната мрежа Фейсбук става ясно, че Александър Стефанов Станев, член на Районната избирателна комисия в 15 МИР-Плевен, грубо нарушава Изборния кодекс като участва в акции с цел предизборна пропаганда на листата на коалиция “Продължаваме промяната”-“Демократична България”, водена от Радостин Василев.

Видно от снимките, които прилагам, нарушението е многократно.

Уточнявам, че Александър Станев беше назначен за директор на спортния тотализатор в Плевен-област, докато Радостин Василев беше министър на младежта и спорта от квотата на “Има такъв народ” в правителството на Кирил Петков; той беше уволнен от служебния министър Весела Лечева, след продължителна сага с отпуски по болест. Изглежда, че Александър Станев се отблагодарява на бившия си работодател Радостин Василев.

Уважаеми госпожи и господа, тъй като Александър Стефанов Станев, като член на РИК, получава заплащане от държавния бюджет, моля да се произнесете по (не)законността на неговите действия!

Желая Ви спорна работа!

С уважение,

Соня Колтуклиева