ДФСГ "Интелект" продължава мотивационните срещи с изявени личности от различни сфери на бизнеса и обществения живот

Животът

11-03-2023, 19:03

Снимка:

ДФСГ "Интелект"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

За поредна година ДФСГ „Интелект“ продължава мотивационните срещи с изявени личности от различни сфери на бизнеса и обществения живот.

Гости на гимназията този път бяха предприемачите Кристиян Михайлов - съосновател на Професионалната асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА) и Данаил Коев- основател на VEDA – единствената счетоводна кантора, фокусирана изцяло върху партньорства с IT Start & ScaleUps.

Срещата протече под формата на неформален разговор с ученици от 11 и 12 клас на гимназията, както и част от Ученическия съвет. Те бяха провокирани от гостите да определят какво е успеха за тях, какво знаят за различните видове бизнес, как разбират понятието капитал и защо предприемачите стартират нови начинания.

Интерес събудиха темите за компаниите- еднорози и основните инвестиционни инструменти. Акцент на разговора бяха и стартъп компаниите, както и високо рисковото финансиране. Предприемачите дадоха и ценни съвети на учениците за инвестиране , базирани на техния опит и насоки, които биха им били полезни за развитие им в света на бизнеса.