Две подвижни комисии ще обслужват хората с увреждания в изборния ден

Мисия

10-03-2023, 15:16

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Това решиха представителите на партии и коалиции в рамките на провелите се днес по покана на кмета Георг Спартански консултации

Две подвижни секционни комисии да работят на територията на община Плевен по време на изборите за Народно събрание на 2 април, решиха представителите на партии и коалиции в рамките на провелите се днес по покана на кмета Георг Спартански консултации. Те ще бъдат с номера 130 и 131 и ще обслужват хората с увреждания, които подадат заявления за гласуване с мобилни урни в срок до 18 март. Такова желание до този момент са изразили 23 жители на община Плевен.

Участниците в консултациите обсъдиха състава на секционната комисия в МБАЛ „Сърце и мозък” с номер 128, както и разпределението на членове в комисиите в УМБАЛ „Д-р Георги Странски” и Дома за стари хора – Бохот, откъдето се очаква да бъдат подадени заявки за гласуване. Подета беше и темата да се спазва т. нар. „джентълменско споразумение”, което се сключваше по инициатива на Георг Спартански, за разлепване на агитационни материали само на определените за целта места.

Представители на ДПС и „Български възход” не участваха в консултациите.