Пепелянката ще се бие с косовар за първа международна титла

Спорт

05-03-2023, 21:50

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Йосиф Панов се закани да остави сърцето си на ринга

Йосиф Панов – Пепелянката се закани да остави сърцето си на ринга и да търси нокаут в битката за първа международна титла в неговата кариера. Той ще се бие с косоваря Едмонд Зефи (13 победи, 9 с нокаут и 2 загуби) на шоуто Max Fight 53.

Зрелището ще се проведе на 6 април в зала „Арена амеец“ и се очертава като едно от най-големите бойни събития в България през последните години. Панов и Зефи ще се бият в 8-рундова среща за интернационалната титла на UBO в полусредна категория.

“Излизам за победа. Не съм спирал да тренирал от лагера на Белмекен – разказа за "Спортната джунгла" Йосиф Панов. – Надявам се отново да направя хубав мач в Арена Армеец, където спечелих първата си титла – пояса на България. Сега ще има доста хора, които ще дойдат да ме подкрепят. Публиката дава допълнителна енергия.“

Пепелянката и неговият щаб, воден от Александър Владимиров, са проучили внимателно играта на Зефи.

"Типичен файтър с много отклони и ескиважи – сподели Панов. - Опитва се да го раздава като Майк Тайсън. Видели сме пролуки. Гледах го на видео, но съперниците му не са толкова сериозни. Аз съм по-опитният боксьор. Много искам да го нокаутирам. Предишните ми съперници бяха по-прибрани. Там е трудно да намериш пролука. Но Зефи е корав, трябва да внимавам.“ Панов получи помощ при подготовката от своя бивш съперник Ангел Емилов, с когото направиха страхотно зрелище през 2021-а на галавечерта на Pro Box Promotions.

„Продължавам още малко със спарингите. Търсим съперници с подобен стил, за да съм максимално подготвен“, допълни Пепелянката.