ДФСГ "Интелект" бе домакин на "Иновации в действие" (Снимки)

Животът

27-02-2023, 16:30

Снимка:

ДФСГ "Интелект"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

За поредна година ДФСГ "Интелект" - гр. Плевен участва в  Националната програма "Иновации в действие". Гимназията бе домакин на срещата, в която се включиха Професионална гимназия по икономика и мениджмънт- гр. Пазарджик, Професионална гимназия по икономика „Карл Маркс“-гр. Смолян и Професионална гимназия по икономика "Иван Илиев" - гр. Благоевград.

Двудневната програма бе наситена с много емоции, обмяна на опит, наблюдения на открити уроци и интересна културна програма. Целта на срещата бе заздравяване на връзкитемежду образованието и бизнеса, между традициите и иновациите, внедряване на модерното и различното в професионалните гимназии.

Плевенската гимназия представи на вниманието на гостите поредица от уроци:интердисциплинарен урок "Водата - извор на живот", изразяващ междупредметните  връзки между биология, физика н химия, иновативен урок по метода „Връстници обучават връстници“- „Математика и английски език-заедно в дигиталното пространство“, иновативен урок „Предприемачески прозорец“, както и иновативен урок "Интелектуална лаборатория - уеб дизайн, програмиране и бизнес".

 За поредна година се състоя и работна среща между Ученическите съвети на гимназиите и младши посланиците, на която възпитаниците на отделните училища обменяха идеи и опит в неформална среда.

В подобна среща се включиха и учителите, в която те представиха приоритетите и целите на иновативното обучение и проектните си дейности.

За доброто настроение на гости и домакини пък се погрижи клуб "Хороводец" с танци, музика и много усмивки.

Инициативата приключи с изказване на г-н Емил Райков – директор на ДФСГ „Интелект“, който изрази надежда за начало на един ползотворен процес по обмен  на мнения и идеи с партньорските училища и бъдещи съвместни инициативи и мобилности.