Постоянен арест за мъж, хванат с контрабандни цигари за 2,5 милиона лева

Крими

16-02-2023, 12:52

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура - Плевен

Районна прокуратура - Плевен привлече към наказателна отговорност С.М., на 48 години, за държане на голямо количество акцизни стоки без бандерол - цигари от различни марки, които са установени в полуремарке на автокомпозиция, при извършена проверка на 09.02.2023г., в района на ГКПП- Никопол.

С.М. е привлечен  в качеството на обвиняем за престъпление по чл.234, ал.3, т. 3 във вр. ал. 1 от НК, за това че  на 09.02.2023 г., в района на ГКПП - Никопол, в автокомпозиция с влекач и полуремарке с българска регистрация, е държал акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по закон, като предметът на престъплението е в големи размери.

С постановление на наблюдаващия прокурор спрямо него е постановено задържане до 72 часа, с цел внасяне на искане до съда за взимане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

В хода на разследването е установено, че стойността на държаните незаконни цигари е 2,5 милиона лева.

Районен съд-Никопол е приел доводите на Районна прокуратура-Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и че е налице реална опасност С.М.  да се укрие и да извърши престъпление,  поради което е постановил спрямо него постоянна мярка „Задържане под стража“.

Определението на съда, с което е взета мярката за неотклонение, подлежи на жалба и протест.

Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура - Плевен.