Окръжен съд - Плевен ще гледа дело за причиняване смъртта на пешеходка

Новините

07-02-2023, 10:21

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Водачът на превозното средство и присъствали на инцидента свидетели се опитали да окажат помощ на пострадалата

На 8 февруари, сряда, състав на Плевенски окръжен съд ще разгледа наказателно дело, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, срещу Г.Д.Г., от село Тодорово, обл. Плевен, роден 1950 година.

Той е обвинен в това, че на 01.10.2021 година, в 8:35 часа, при управление на лек автомобил с 10 км/ч., нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на пешеходката С.И.К., на 82 години, от град Плевен.

Деянието е извършено в светлата част на денонощието, при сухо време и суха пътна настилка. Водачът е предприел завой наляво, когато пешеходката С.И.К. предприема пресичане на пътното платно. Въпреки, че бил задействан спирачният механизъм на автомобила, това не се случило своевременно и последвал удар. Водачът на превозното средство и присъствали на инцидента свидетели се опитали да окажат помощ на пострадалата, тя била откарана в болнично заведение от медицинския екип пристигнал на мястото, но два дни по-късно починала - престъпление по чл.343, ал.1, б.“в“, вр. с чл.342, ал.1 от НК.