Обвиниха четирима души за трафик на мигранти, заловени са край Плевен

Крими

06-02-2023, 14:41

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Разследването по делото продължава под ръководството на Районна прокуратура - Плевен

На 03.02.2023г., в района на гр. Плевен, при проведени съвестни оперативно-издирвателни мероприятия от служители на ОД МВР Плевен са установени четири лица, незаконно превозващи мигранти. На място са извършени неотложни първоначални действия по разследването - оглед на местопроизшествие и е образувано досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура-Плевен.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за това, че лицата - М.М., на 29 г., К.К., на 30 г., Ю.Л., на 21 г. и Д.Д., на 27 г.,  в съучастие помежду си, са подпомагали чужденци - 13 лица, граждани на Афганистан, да преминат през територията на България, в нарушение на закона, като са целели получаване на имотна облага. При извършеното деяния лицата са използвали три леки автомобила с българска регистрация.

Установените лица са привлечени в качеството на обвиняеми за престъпление по чл. 281, ал.2, т.1 и т.5. във вр. ал. 1, вр чл. 20, ал. 2 от НК, като с постановление на наблюдаващия прокурор  са задържани за срок до 72 часа.

Внесено е искане до Районен съд - Плевен спрямо четиримата да бъде определена постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

С определение на Районен съд - Плевен на едно от обвиняемите лица е наложена мярка „Задържане под стража“, на друго - „Домашен арест“, а по отношение останалите две лица е определена мярка „Парична гаранция“. Определените от съда мерки за неотклонение подлежат на жалба и протест.

Разследването по делото продължава под ръководството на Районна прокуратура-Плевен.