Отложиха делото срещу мъж, счупил ръката на жена със заканата, че ще убие децата ѝ

Крими

31-01-2023, 12:52

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Причината - възникнало заболяване на съдията-докладчик

За днес бе насрочено за разглеждане от състав на Плевенски окръжен съд наказателно дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, срещу Д.М.Ш., от град Койнаре.

Той е обвинен в това, че на 28.01.2013 година, в град Койнаре, обл. Плевен, заплашил две лица М.М.М. и С.А.М. да поемат имуществено задължение за 2000 евро, които да му дадат. Деянието е придружено с насилие като на лицето С.М. (от женски пол) е нанесена средна телесна повреда (счупване на ръка), а на М.М. (от мъжки пол) лека телесна повреда. Обвиняемият е използвал заплаха за насилие и за други противозаконни действия с тежки последици за пострадалите, както и за техни близки (заплаха за убийство на децата на пострадалата жена) - престъпление по чл.213а, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 5 000 до 10 000 лева, като съдът може да постанови и конфискация до ½ от имуществото на дееца.

Поради внезапно възникнало заболяване на съдията-докладчик, съдебното заседание по делото е отсрочено. Предстои определянето на нова дата.