18-годишното момче, катастрофирало в Комарево, е с опасност за живота

Крими

31-01-2023, 09:23

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Екип на РСПБЗН – Плевен е извадил пострадалия шофьор от огънатите ламарини и го е предал на ЦСМП, съобщиха от полицията

От МВР излязоха с подробности за тежката катастрофа, станала в плевенското село Комарево. Както вече писахме, 18-годишен е с тежки наранявания, след като се е ударил с колата си в бетонен стълб снощи.

Ето какво информират от пресцентъра на ОДМВР - Плевен:

"С опасност за живота след катастрофа в село Комарево е 18-годишен водач. Вчера около 20.15 часа на кръстовище в селото младежът е изгубил контрол над управлението и е блъснал автомобил „Опел Вектра“ в бетонен стълб в дясно по посока на движението си. Екип на РСПБЗН – Плевен е извадил пострадалия шофьор от огънатите ламарини и го е предал на ЦСМП. В следствие на инцидента той е получил тежки наранявания и травми. Настанен е за лечение в "САРИЛ" при УМБАЛ "Д-р Георги Странски" - Плевен, с опасност за живота. Местопроизшествието е посетено от полицейски служители. По случая е образувано досъдебно производство и е сезирана РП – Плевен."

"Момчето е имало книжка само от две седмици. Водачът е бил сам в автомобила. Това е поредната катастрофа с млад водач. Припомняме, че миналата година така и не беше изготвен анализа вър връзка с Наредба Н-12 от страна на МТС и ИААА, където именно си анализират инцидентите с млади водачи да 2 години", написа в профила си във Фейсбук Диана Русинова, главен експерт по пътна безопасност към Европейския център за транспортна политика. .