Пореден тъжен и абсурден момент за плевенския спорт

Спорт

28-01-2023, 23:05

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Заради студена зала пропадна мачът между ВК "Олимпиец" и "Троян Волей"

Плевен отново има мъжки отбор по волейбол след повече от 40 години прекъсване, а за днес беше предвидено да се състои първият му домакински мач. Състезателите на ВК "Олимпиец" и плевенските фенове на волейбола очакваха с огромно нетърпение двубоя с "Троян Волей", който трябваше да се изиграе в реновираната волейболна зала на комплекс "Спартак", но вместо спортен празник - всички получиха горчив сблъсък с абсурда.

Ето какво написа един от играчите на плевенския клуб - Антонио Йорданов, на своя профил във Фейсбук по повод несъстоялата се среща:

"За едни разбити надежди и мечти! Днес изживях най-голямото си разочарование откакто се занимавам с волейбол. След над 40-годишно чакане Плевен има своя мъжки волейболен отбор - ВК "Олимпиец". След още толкова или дори повече години, волейболната зала "Спартак" беше ремонтирана, но уви днес не успя да се изиграе първият домакински мач на отбора. Защо? Под настилката има поставен бетон като при отопление на залата става конденз и пода става хлъзгав. Без отопление обаче залата е твърде студена и става невъзможно да се играе мача. Отборът на гостите от Троян си замина. Публиката си замина. Тук идва въпросът къде трябва да насочим гнева си... към Троян, които не се съгласиха да играят при студена зала или към изпълнението на ремонта на залата? Ето пореден пример от българската действителност, в който се доказва, че корупцията, нихилизма, некадърността, апатията ни убиват. Днес беше убит волейболът. Утре жертвата може да е всеки и всичко. В заключение ще завърша с едно огромно благодаря и извинявай към публиката и всички хора свързани с "Олимпиец"!"

Публикацията на Антонио Йорданов предизвика бурна вълна от коментари в социалната мрежа. Отношение по темата взе и ректорът на Медицински университет - Плевен проф. д-р Добромир Димитров, който подкрепи волейболния клуб и неговия председател Стефка Великова:

"Уважаеми плевенчани, търпях достатъчно. Заемам позиция като гражданин на град Плевен. Едно от най-голeмите ми разочарования е управлението на Община Плевен. Интриги, лъжи, манипулации и съмнителни взаимоотношения с корпорации са обладали нашата община. Може би всички знаете, че съм родом от град Троян. Имам база за сравнения. Моля Ви, мислете октомври месец. Може би втори шанс няма да имате за промяна, промяна към прогрес и развитие. Няма как да Ви разкажа за скандалния разговор, в който зам.-кмет на община Плевен предложи срещите на ВК "Олимпиец" да се играят на непостроената спортна зала зад "Кауфланд". Наглост и безнаказаност! Клептокрацията убива всичко! Стефка Великова, имате пълната ми подкрепа, както винаги! Ще намерим възможно решение. Ще обсъдим възможността да ползвате спортната зала на МУ-Плевен!"

Припомняме, че през ноември 2022 г. от Община Плевен обявиха, че е завършило изпълнението на проекта „Ремонт на зала ВОЛЕЙБОЛ в съществуваща сграда в гр. Плевен”, с който Община Плевен кандидатства и беше одобрена за финансиране по Проект "Красива България", мярка М01”Подобряване на обществената среда в населените места”. Общият бюджет на проектното предложение е в размер на 309 512 лева, от които 185 707 лв. - финансиране от Община Плевен, и 123 805 лв. – съфинансиране от Министерството на труда и социалната политика. От местната управа тогава отбелязаха, че жалба забавя ремонта на отоплителната инсталация.