Спартак взе глътка въздух и сложи край на серията си от седем поредни загуби в НБЛ

Спорт

26-01-2023, 22:37

Снимка:

БК Спартак

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Плевенчани измъкнаха инфарктна победа у дома срещу Ямбол с 84:82, като трепериха до финалната сирена

Спартак Плевен взе глътка въздух и сложи край на серията си от седем поредни загуби в НБЛ. Плевенчани измъкнаха инфарктна победа у дома срещу Ямбол с 84:82, като трепериха до финалната сирена.

Домакините започнаха по-силно, но авансът им от 8 точки бе твърде крехък. Последва спад в играта им, но в последните минути домакините все пак показаха характер и измъкнаха успеха, пише сайтът на НБЛ.

Това е първи успех за старши треньора на спартаклии Любомир Минчев, след като той наследи поста от своя предшественик Тодор Тодоров в началото на календарната година.

Силен мач като титуляр изигра Ивко Ивков, който записа 16 точки, 8 борби и 4 асистенции. С 16 точки се включи и Цветомир Чернокожев, който добави и 6 борби. Николай Стоянов се включи с 14 точки, 12 – Седариан Рейнс, а 11 – Станимир Маринов. В игра не влезе Евгени Хаджирусев.

За гостите от Ямбол Иван Лилов игра без смяна и наниза 25 точки. Трей Сампсън завърши ъс същия точков актив, а 14 вкара Уил Таварез. Мача отново пропусна капитанът Павел Маринов, а в групата не бяха и Георги Герганов и завърналият се в отбора Александър Матушев.

В следващия кръг Спартак почива, а Ямбол е гост на Балкан. Победата е общо осма в актива на плевенчани до момента през сезона, като имат и 8 загуби. Ямбол остава с пет победи и 10 поражения.