Вазовци създадоха интерпретации на творби от известни художници

Една нетрадиционна художествена изложба беше подредена в коридора на втория етаж в Средно училище "Иван Вазов" от г-жа Росица Симова учител по изобразително изкуство и учениците от десетите класове.

В началото на учебната 2022/2023 година в часовете по изобразително изкуство учениците имаха за задача да проучат живота и дейността на световно известни художници, да си изберат една от картините им и да я нарисуват като я интерпретират по свой начин. След дълъг и упорит труд от тяхна страна и със съдействието на г-жа Симова, те подготвиха тази не традиционна изложба.

"В днешното общество, благодарение на многообразните системи и средства за дигитална визуална информация и комуникация, изкуството заема все по-обхватно място. Благодарение на тези съвременни средства за визуални послания творците разширяват и формите за общуване с публиката.

Учениците от прогимназиалния и гимназиалния етап познават основни компютърни технологии за проучване, извличане и представяне на информация. Те умеят сами да търсят и участват чрез интерактивни мрежи в инициативи и дейности, свързани с изкуството, както и да създават художествени проекти чрез използване на дигитални технологии.

Една от крайните задачи на учебно-възпитателния процес по Изобразително изкуство е да изгради емоционално отношение на младата личност към света на изкуството с цел приобщаването и към общочовешките ценности.

Когато разглеждате картините, бихте могли да получите допълнителна информация за художника и интересни данни за самата творба. Това може да стане след като сканирате на мобилното си устройство QR кода към повечето от рисунките.

Приятно разглеждане!  Изложбата ви очаква…", споделят от СУ "Иван Вазов" - Плевен.