Заподозряната за връзки с терорист депутатка от ДБ: Помогнах на Дейвид Бодил с превод, за да си плати сметките

Новините

15-01-2023, 11:25

Снимка:

Албена Симеонова/Facebook

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Срещата е била в центъра на Любеново – в пощата

На 10 януари при спецоперация в плевенското село Любеново беше задържан британец, издирван за тероризъм от Интерпол. 28-годишният Дейвид Бодил се издирва с червена бюлетина на Интерпол по искане на властите в Манчестър за подготовката на терористични действия. В казуса беше замесено и името на депутата от „Демократична България“ Албена Симеонова, която е от село Любеново и има къща там.

Симеонова избра да даде първото си интервю, след като беше замесена в скандала, пред bTV.

"МВР и ДАНС вече обявиха, че нямам нищо общо с този човек", напомни в началото на разговора депутатът.

Симеонова обясни, че само е виждала 28-годишния британец, но не може да каже, че го познава. Помогнала му е с превод от английски да си плати тока и водата. Срещата е била в центъра на селото – в пощата.

Депутатът от ДБ уточни, че е единственият човек в населеното място, който говори английски, затова помага на всички чужденци.

"От кметството се обадиха и казаха – момчето иска да си плати тока и водата. Почти нищо не сме говорили, този половин час, за който съм го виждала, му обясних как се плаща тока и водата и колко време отнема да го присъединят обратно. Попитах го как се е прибрал от София и той каза – взех си такси. От аерогарата до Любеново – около  220 километра, каза че е платил около 400 лв. Това казах и на службите, съдействала съм, дадох показания в ДАНС“, разказа Симеонова.

"Не пишеше на челото му: "Аз съм терорист", допълни тя.

Британецът нямал телефон, искал да си купи карта. Депутатката го посъветвала да се регистрира, че живее в България, за да си вземе легално карта за телефон.

В изказванията на ГЕРБ за нейната връзка със задържания Дейвид Бодил тя вижда политическа атака.

"Аз съм представител на „Зелено движение“ от „Демократична България“. Може би ние ще получим мандата, нали? Тук става въпрос за грозно нападение от страна на колегите от ГЕРБ. Искам да кажа не на всички колеги от ГЕРБ, а едни определени, които явно си бяха поставили за цел да направят това. Аз съм човек, който се занимава с много сериозна законодателна дейност, един от основните закони, на който съм с съвносител, е Законът за разрешаване преработката на индустриалния коноп. Това не се харесва на всички“, смята Смиенова.