Тържествено връчване на представителни знамена на два батальона от състава на 55-ти инженерен полк

Животът

12-01-2023, 07:00

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В навечерието на 145-годишнината от създаването на Инженерни войски, в тържествена обстановка бяха връчени представителните знамена на 54-ти инженерен батальон – Белене и на 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка – Пловдив, от състава на 55-ти инженерен полк.

На 10 януари командирът на 55-ти инженерен полк полковник Иван Тишков прие почетния строй в Белене, връчи Грамота и представителното знаме на командира на 54-ти инженерен батальон подполковник Николай Николаев. 

На 11 януари ритуалът по връчване на представително знаме в 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка – Пловдив с командир подполковник Петко Петков, започна с приемане на почетния строй и посрещане на командира на полка.

В тържествена обстановка, под звуците на военният духов оркестър на 55-ти инженерен полк, командирите на двата батальона целунаха и развяха знамената и обещаха да ги пазят чисти и неопетнени. Полковник Тишков изказа своята благодарност към личния състав на двата батальона за положения труд, за всичко което са направили и продължават да правят в името на Родината и сподели, че притежаването на представително знаме, символ на единство, чест и достойнство, е напълно заслужено.

Ритуалите завършиха с преминаване на личния състав в тържествен марш.