"Мерцедес" с плевенска регистрация се блъсна в "Алфа Ромео", има загинал

Крими

03-01-2023, 13:38

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Инцидентът е станал в Попово

На 2 януари около 12:40 ч в община Попово – на кръстовището на ул. "Асен Златаров“ и второкласен път II-51, 72-годишен правоспособен водач от с. Славяново, община Попово, управлявайки собствения си лек автомобил "Алфа Ромео" с търговищка регистрация в посока от гр. Попово към с. Медовина, не е спазил пътен знак "Б2"/"Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство!". В резултат управлявания от него лек автомобил е бил ударен странично от движещ се правомерно по път II-51 в посока гр. Търговище - гр. Бяла лек автомобил "Мерцедес Е 320" с плевенска регистрация, собственост и управляван от 54-годишен правоспособен водач от гр. Гулянци, област Плевен.

Вследствие на пътно-транспортното произшествие 72-годишният водач е откаран в МБАЛ-Търговище с травма на гърдите, където впоследствие е починал.

Возеща се на предна дясна седалка на лекия автомобил "Алфа Ромео" 67-годишна жена от с. Славяново е настанена за лечение и наблюдение в същата болница със сътресение на мозъка, без опасност за живота ѝ.

На водача на лекия автомобил "Мерцедес" са взети проби за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест "Дрегер", и за наркотични вещества – със специализирано техническо средство "Drager Drug Test 5000". Пробите са отрицателни.

По случая е образувано досъдебно производство.