Завърши обучението на специализантите от курса "Младши сержант - първи модул"

Животът

16-12-2022, 11:58

Снимка:

12-та Авиационна база

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Началникът на щаба на 12-та авиационна база – полковник Ивайло Пешаков връчи удостоверенията на специализантите

Днес в 12-та авиационна база завърши обучението на специализантите от курса за придобиване на военна и длъжностна квалификация "Младши сержант – първи модул".

Подготовката на бъдещите сержанти се проведе в „Центъра за подготовка и обучение” с началник подполковник Ивайло Ницов. Отговорник на курса бе майор Павлин Павлов – началник на Сектор „Общовойскови, административен и логистичен”. Под прякото ръководство на класните ръководители сержант Мирослав Аладжов, сержант Павлин Богданов и младши сержант Десислава Димитрова специализантите придобиха знания и умения за изпълнение на функционалните задължения като сержанти от ВВС. Учебната програма включваше занятия по общовойскова, строева, физическа, лидерска, тактическа и огнева подготовки, основни положения на ЗОВС и др. Паралелно с теоретичната подготовка бяха проведени множество практически занятия. Те допринесоха за усъвършенстване на знанията, придобиване на умения за действие в различни ситуации, а също така и за повишаване на волевата устойчивост и физическата натренираност.

Курсът завърши с полагане на комплексен изпит по различните дисциплини. Резултатите отразени в протоколните листи доказват, че обучението е проведено на много високо ниво и специализантите са усвоили необходимите знания и практически умения. Постигнатият общ успех е Отличен 5,50. Пълни отличници на курса са ефрейтор 2-ри клас Пенчо Запрянов, редник 3-ти клас Добромир Димов, редник 3-ти клас Павел Балабанов, редник 3-ти клас Станимир Севов и редник Христиан Николов.

Началникът на щаба на 12-та авиационна база – полковник Ивайло Пешаков връчи удостоверенията на специализантите. Той ги поздрави за постигнатите отлични резултати, висока мотивация и отговорност. Пожела им успешно прилагане на придобитите знания и професионално развитие.