34-годишен е задържан за няколко палежа в Плевен

Крими

12-12-2022, 10:09

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Запалил зеленчуков магазин, пощенски кутии в жилищен блок, както и шест контейнера за смет

На 11 декември 2022 годи в 01:14 часа е получен сигнал за горящ зеленчуков магазин в Плевен на улица „Васил Априлов". На място незабавно са изпратени служители от РДПБЗН, които са потушили пожара. Извършен е оглед. Установено е, че огънят е тръгнал от празни кашони, складирани на тротоара пред магазина. Вследствие на пожара е унищожена витрината на магазина, ролетна тента, стелажи, климатик и стока. Размерът на нанесените материални щети е в процес на установяване.

По време на огледа около 01:30 часа са възникнали и други пожари на територията на град Плевен - запалени са пощенски кутии в жилищен блок на булевард „Данаил Попов", както и шест контейнера за смет на улиците "Георги Костадинов" и "Георги Бенковски".

От проведените незабавни оперативни действия е установен и задържан извършителят на деянията – 34-годишен. Мъжът е направил пълни самопризнания и е описал подробно механизма на извършените деяния. Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа по ЗМВР. Образувано е досъдебно производство.