Карлос Насар ще защитава световната си титла в ранните часове на понеделник

Спорт

10-12-2022, 10:03

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

На тренировки Насар показа в социалните мрежи как вдига 180 в изхвърлянето и 225 кг в изтласкването, което е достатъчно за нов световен рекорд

Карлос Насар замина за Богота и предстои да излезе на подиума в колумбийската столица, където се провежда световното първенство по вдигане на тежести за мъже и жени. 18-годишният талант от Червен бряг ще защитава световната си титла от миналата година в Ташкент в ранните часове на понеделник българско време.

На тренировки Насар показа в социалните мрежи как вдига 180 в изхвърлянето и 225 кг в изтласкването, което е достатъчно за нов световен рекорд. Състезанието пропуска най-големият конкурент на Насар – Антонио Пицолато (Ит), който го победи на европейското. За сметка на това в битка влизат двама изключително опитни тежкоатлети – Тиан Тао (Кит) и Киануш Рустами (Иран). Китаецът е бивш световен шампион и втори от олимпиадата в Рио. Рустами спечели златото на Игрите преди шест години и има две световни титли. Иранецът водеше епични битки преди десетина години с друг наш тежкоатлет – Иван Марков.