45 рисунки участват в конкурса "Освобождението на Плевен"

Животът

06-12-2022, 18:34

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Инициативата е посветена на 145-та годишнина от Освобождението на Плевен

Общо 45 рисунки са представени за участие в обявения от Областна администрация конкурс за детска рисунка на тема "Освобождението на Плевен". Инициативата е посветена на 145-та годишнина от Освобождението на Плевен.

Участват ученици на възраст между 11 и 19 години. Детските творби са разделени в две възрастови групи: първата от 11 до 14 - годишна възраст и втората, от 15 – 19 – годишна възраст.

Тричленно жури, председателствано от Областния управител на Област Плевен Иван Петков, в състава на което са г-жа Майя Ананиева – създател и ръководител на плевенската арт школа „Колорит“ и Богомил Стоев от Регионален военно-исторически музей, Плевен, предстои да класира и определи творбите на I, II и III място по конкурсната тема. Победителите ще бъдат обявени на 9 декември в чест на Деня на признателност към загиналите за Освобождението на Плевен в сградата на Областна администрация Плевен.

Целта на конкурса е да насочи вниманието на децата към историята, да съхрани и популяризира историческото наследство на България и да подбуди чувството за принадлежност към родината.

Награждаването е в петък /9 декември/ в „Английския двор“ в сградата на Областна администрация – Плевен. Поканени са всички участници.

Събитието е с начален час 13:30 часа.