Аксения Михайлова отпадна от "Фермата" седмица преди големия финал

Плевен Лайф

04-12-2022, 12:05

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Въпреки че отпадна на метри от финала, плевенчанката си тръгна с достойнство и видимо доволна

Седмица преди големия финал на "Фермата" на 10 декември в стопанството се разигра една от най-тежките, напрегнати и емоционални женски битки, в която участничките стигнаха до ръба на физическите си сили. Макар че вложи огромна енергия и демонстрира впечатляваща сила, домакинята Аксения Михайлова падна с 1 на 9 от голямата си съперничка в предаването, хандбалистката Камелия. През осмия сезон, "Мостът на времето", между двете тлееше напрежение, което се превърна в пожар на Арената.

Въпреки че отпадна на метри от финала, Аксения си тръгна с достойнство и видимо доволна. "Щастлива и удовлетворена съм, че имах възможността да участвам в толкова тежка битка. Жадувах я и, макар да не я спечелих, я изживях. Полусбъднах мечтата си да стигна до финала", каза плевенчанката, преди да се прибере при близките си. Във "Фермата" Аксения извървя дълъг и вълнуващ път. От жена, която създаваше постоянно напрежение в първите седмици от предаването, тя се превърна в обичана и уважавана участничка, и успя да създаде силни приятелства. 

В сблъсъка за оцеляване срещу Камелия обаче Аксения излезе пренавита, с видимо бушуващи емоции. Първата битка - коване на дъсчен мост, мина при високо напрежение, но на последната права хандбалистката се концентрира и победи, макар и само с пирон преднина. При коването тя удари лошо пръстите си и се наложи да бъде прегледана от лекар. 

Във втората битка участничките трябваше да цепят пънове, в които е скрит ключ и да разсекат ритловица. Камелия влезе в сблъсъка убедена, че не е достатъчно технична с брадвата, но въпреки това успя да нанесе серия от бързи, силни и изключително точни удари. Аксения, от своя страна, се затрудни сериозно при цепенето. Тя не успя да направи клин в ритловицата, завърши с по-слабо време, отново загуби и така позволи преднината на опонентката й да се увеличи. Късметът й не проработи и на въпросите от Алманаха - двете с Камелия дадоха еднакъв брой верни отговори и разликата в резултата им се запази. 

Дуелът достигна кулминацията си в четвъртата, епична битка, която обикновено е запазена за мъжете - търкаляне на огромна, 500-килограмова гума и скоростно рязане на филии от греда. Събрали цялата си воля и спортна злоба, конкурентките се хвърлиха през глава в изпитанието. Двете се бориха смело с гигантската гума и, останали без дъх, показаха феноменална бързина с триона. Камелия завърши само с 16 секунди по-бързо и спечели както битката, така и дуела. „Щастлива съм!“, каза тя, след като отбеляза четвъртата си победа на Арената и така изравни рекорда на шампионката от шестия сезон Ваня Илиева, по-известна като Хепи Ванче. 

През следващата седмица предстоят най-напрегнатите дни във "Фермата", а в събота ще станем свидетели на грандиозния и непредсказуем финал. На 10 декември от 20:00 часа зрителите на bTV ще имат възможност отново да проследят вълнуващата развръзка на сезона и онлайн, в 360-градусов стрийм.