Криминалисти иззеха наркотици и боеприпаси при спецакция в Плевенско

Крими

02-12-2022, 09:20

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

26-годишният е задържан за срок до 72 часа

Наркотици и боеприпаси иззеха плевенски криминалисти от стопански двор и частен дом в град Долни Дъбник. Полицейските действия са проведени на 30 ноември за времето от 13.00 часа до 23.00 часа.

Спецакцията по линия "Наркотици" и извършените оперативно издирванелни мероприятия и последващи процесуално следствени действия са под надзора на Районна прокуратура – Плевен. В стопански двор са установени и иззети 10 полиетиленови плика, укрити в тракторна гума, поставена в близост до дърво в частично оградено дворно място. Намерен е и кашон с техническо устройство тример с прозрачен капак, предназначен за раздробяване на растителна маса. В служебно помещение са открити 151 патрони - 22 калибър, гриндер с частици от суха, зелена растителна маса, приспособление за пушене тип "бонг"  от полимерен материал с дължина 26 см. При претърсване в частен дом, обитаван от 26-годишен, са намерени два полиетиленови плика със суха зелена разстителна маса, 4 полиетиленови пликчета с размери 4 см Х 3 см., всяко съдържащо бяло кристалообразно вещество, картонена кутия с прозрачни полиетиленови пликове с практично затваряне видимо празни, метален гриндер с частици от суха, зелена разстителна маса, метална електронна везна с размери 12 см./10 см., пистолет - тип револвер, с надпис на цевта "Ekol viper 2,5",  прозрачен полиетиленов плик с неправилна форма, запечатан с топлийка, съдържащ кафяво, твърдо вещество с кръгла форма.

26-годишният е задържан за срок до 24 по ЗМВР. По случая е уведомен районен прокурор в РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство по чл. 354 „а“, ал.3 във връзка с ал.1 от НК. На 1 декември 2022 година мъжът е привлечен в качеството на обвиняем и задържан за срок до 72 часа в ОЗ "СА" - Затвора Плевен. Продължава работа разследващ полицай.