Посрещаме декември с дъжд и сняг

Новините

28-11-2022, 07:51

Снимка:

pixabay

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В края на седмицата времето ще се успокои

Последните дни на ноември ще са преобладаващо облачни, с дъжд и сняг, заради повишената динамика в Средиземноморието. От обяд нататък в понеделник валежната зона ще се измести предимно в централните и източните райони. По-значителни количества дъжд ще паднат в югоизтока. Сняг ще вали в Родопите и Стара планина, в предпланинските области, в Североизтока от Велико Търново към Търговище и Разград. Дневни температури – между 3 и 8 градуса.

Във вторник валежите временно ще намаляват и ще се ограничат до някои централни и източни райони на страната. Ще превалява предимно дъжд в равнините и сняг по планините. В сряда и четвъртък ще премине пореден циклон от Средиземноморието. Ако силата и посоката му се запазят, в планините на югозапад и по западните ридове на Стара планина ще има обилни снеговалежи със значителна снежна покривка. Около тези масиви също ще вали сняг, докато в останалата част на страната валежите ще са от дъжд.

В края на седмицата времето ще се успокои, сочи прогнозата на Нова тв. Облачността ще е с повече разкъсвания, валежите – на малко места. Дневните температури леко ще се повишат, но трудно ще прескачат психологическата граница от 10 градуса.

Първата пълна седмица на декември ще е по-спокойна. Не се очакват резки температурни аномалии. Облаците ще са с чести разкъсвания. Около Никулден (6 декември) се очаква краткотрайно смущение с валежи от дъжд и сняг. Още едно такова метеорологичните модели допускат за периода 10-11 декември, когато обаче ще вали предимно дъжд.