Актьорът Фахрадин Фахрадинов гостува в СУ Иван Вазов - Плевен

Животът

27-11-2022, 13:12

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Останах очарован от базата, учителите и източника на ентусиазъм и вдъхновение - директора на гимназията г-н Митев", отбеляза популярният артист

Известният български актьор Фахрадин Фахрадинов бе специален гост на СУ "Иван Вазов" - Плевен. Популярният артист се срещна с част от възпитаниците на най-голямото училище в област Плевен, даде интервю за училищния вестник, разгледа базата и не скри чудесните си впечатления от своята визита.

Ето какво написа Фахрадин Фахрадинов на своя профил във Фейсбук:

"Един следобед в СУ Иван Вазов - Плевен и зареждаща среща с млади, ентусиазирани, любознателни и позитивни ученици. Останах очарован от базата, учителите и източника на ентусиазъм и вдъхновение - директора на гимназията г-н Митев. Разходиха ме в новия им STEM център по природни науки и се оказа впечатляващо, иновативно и изключително полезно. Новите кабинети по математика, биология, физика и химия могат да те накарат да пожелаеш отново да учиш това.. направени с мисъл и вдъхновяващи. Младите хора бяха там с желание да разбират, да учат и да надграждат. Атмосферата, която се създава там зарежда много положително и виждаш смисъл, надежда! Добър пример за това как едно училище може да изглежда чисто, красиво и средата вътре да е благоприятна за желание да трупаш знания. Много добре иновирани коридори, класни стаи, снимки и мисли по стените, витрини с награди, картини и др. Може да видите на част от снимките. Отвън също спретнато и красиво. Наистина бе удоволствие да бъда там, вярвам, че всеки посетил ще се почуства така. Все едно бях в училище в западна Европа! А срещата с тези млади търсачи на живот бе вдъхновяваща, будни и живи. Задаваха чудесни въпроси, свързани с работата на актьора и принципа за създаване на театрална постановка. Интересно им беше да научат какъв е процеса и работата на актьора в киното и телевизията. Пожелавам им пълен успех и нека на първо място да разберат кои са, защо са тук и на къде за се запътили. Да постигнат най-видната си цел в живота и да бъдат напълно удовлетворени.

Благодаря на Денислава Ангелова за поканата и на директора г-н Митев за гостоприемството. На първата снимка позираме с част от екипа на училищния вестник, след интервюто. 

А най-силно се запечата в съзнанието ми една мисъл на Проф. Минко Балкански на стената в един коридорите - “Правете добро, не се правете на добри”."