"Болница за плюшени мечета" предизвика интереса на десетки деца и родители (Снимки)

Животът

26-11-2022, 18:18

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Студентите показват на малчуганите какво е да си лекар, инициативата продължава и в неделя

"Болница за плюшени мечета" се състои в два поредни дни - 26 ноември и утрешния 27-и пред детски център "Щуроландия"в Панорама мол Плевен от 11 до 19 часа. Под формата на игра, малчуганите се превръщат в лекари, които лекуват своите плюшени играчки. 

Още в първия ден на инициативата десетки деца се възползваха от възможността да научат повече за това какво се случва в една болница, както и да се погрижат за своите "пациенти". Освен това, малчуганите общуваха с младите лекари по приятелски и спокоен начин, като целта е това да им помогне да преодолеят страховете си от манипулации и бели престилки. 

Плевенските деца получиха правилни насоки как да превържат, успокоят и да се погрижат за ранен, упражнявайки се под зоркото наблюдение на доброволци от Асоциация на студентите-медици - Плевен и Асоциация на студентите по Фармация - Плевен.

Хубавата инициатива продължава и в неделя! Децата трябва да носят своите любими играчки, а студентите от своя страна ще им дадат стетоскопи и други лекарски инструменти, с които да "излекуват" плюшените животинчета. Малчуганите също така ще могат да научат повече за здравето, лечението и предпазването от болести.