13 мъже и 12 жени положиха военна клетва в Плевен (Снимки)

Мисия

25-11-2022, 16:49

Снимка:

ЕЦНП - Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Ритуал се проведе в Единния център за начална подготовка - Плевен

Днес, 25 ноември, на ритуалния плац в Единния център за начална подготовка-Плевен се проведе ритуал по полагане на военна клетва на 25 души български граждани без военна подготовка – резервисти, от които 12 жени.

Гости на ритуала бяха полковник Алексей Царков – началник на щаба на Централното военно окръжие, полковник Иван Иванов – началник на Военно окръжие 1-ва степен - Плевен и Галина Станимирова – директор на НОИ- Плевен.

Командирът на ЕЦНП полковник Иван Вълев поздрави резервистите и подчерта: „От този ден нататък поемате нелеката отговорност в тези тежки времена да пазите най-свидното - Родината и да съхранявате изконните ценности на страната, запазили ни като народ и като нация“.

Клетвата завърши с преминаване на блоковете в тържествен марш.

На резервистите бяха връчени удостоверения за завършване на курс „Начална военна подготовка”, след което те ще бъдат зачислени в запаса от военните окръжия по местоживеене.

От 31.10 до 25.11.2022 г. е организиран и проведен курс по начална военна подготовка съгласно утвърдена програма. Преминати са основните войскови дисциплини – тактическа, огнева, строева и физическа подготовка. Обучението завърши с полагане на изпити по основните дисциплини, като на успешно завършилите курсисти е издадено удостоверение, посочват от ЕЦНП - Плевен.