В ДФСГ "Интелект" представиха бизнес идеи по повод Седмицата на предприемачеството

Мисия

24-11-2022, 09:46

Снимка:

ДФСГ "Интелект"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Учениците от гимназията работиха в отбори по учебни компании

В Концертната зала на ДФСГ "Интелект" - Плевен се проведе представяне на бизнес идеи по повод Седмицата на предприемачеството. Тя е международна кампания, която има за цел  да подпомогне младите хора да развият предприемаческо си мислене и поведение, да генерират бизнес идеи и проявят креативност. В рамките й се организират разнообразни събития, които ги мотивират към нови идеи и решения на съществуващи проблеми.  Една от най -предпочитаните и харесвани форми, с които много училища в страната се включват,  е иновационният лагер – формат, създаден от Джуниър Ачийвмънт.

Учениците от гимназията работиха  в отбори по учебни компании. Получиха казус на тема: “Храната на бъдещето в нашият град“, в който трябваше да  се разработи цифрово решение - мобилно приложение или друго, с което да помогне на дадения град да приложи по-успешно кръговата икономика в системите за производство, преработка и консумация на храни.

Изготвените 3- минутни презентации по учебни компании бяха  представени на сцена пред жури в състав:  Емил Райков – директор на ДФСГ“Интелект“ Плевен, Емануил Аргилашкии Николай Аспарухов- бивши възпитаници на гимназията и работещи в банковата сфера.

Всички ученици от учебните компании работиха усилено и представиха нови, интересни и креативни идеи.

Най – добрите бяха отличени с награди:

трето място -  УК Еуфория с ръководител Йоана Лазарова ,

второ място – УК Бетър Джуниър с ръководител Галя Димитрова ,

първо място  - УК Интелект Груп с ръководител Анета Юлиева.