Нов участък "Пожарна безопасност и защита на населението" – Сторгозия в Плевен

Мисия

24-11-2022, 09:11

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Планирано е, всички дейности, свързани с обособяването на УПБЗН - Сторгозия да бъдат напълно завършени до началото на лятото на 2023 година.

В РДПБЗН - Плевен е получена заповед на министъра на МВР относно изменение на утвърдения щат на РДПБЗН - Плевен. Със заповедта се създава Участък „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Сторгозия на РСПБЗН - Плевен, в състав от 10 служители и един началник на участък.

УПБЗН-Сторгозия е с адрес: град Плевен, ул.“Сторгозия“ № 12. Значително ще се подобри пожарната безопасност и защита на гражданите в района и екипите ще достигат по-бързото до местопроизшествията в западната част на областния град, в Община Долни Дъбник и в населените места, намиращи се западно от град Плевен.
Работата по обособяване на УПБЗН - Сторгозия е започнала през 2019 година. Значителна трудност са били първоначалните действия по обединяване на два имота, управлявани от РДПБЗН - Плевен и издаване на акт за държавна собственост. Геодезическото заснемане и цялостно проектиране на сградата, в която ще се помещава УПБЗН - Сторгозия е дело на архитект Красимир Попов и неговия екип.

Благодарение на активна работа и осъществено взаимодействие са гласувани решения на Общински съвет Плевен и Общински съвет Долни Дъбник за обособяване на структура за пожарна безопасност и защита на населението в западната част на град Плевен. Впоследствие е издадено разрешение за строеж и са предприети конкретни строително ремонтни работи по преустройството на съществуваща сграда.

Към момента все още ремонтните дейности не са приключили, но от 1 май 2021 година реално се носи дежурство с пожарен автомобил и екип от трима служители. Планирано е, всички дейности, свързани с обособяването на УПБЗН - Сторгозия да бъдат напълно завършени до началото на лятото на 2023 година.