Вълнуващи есенни дни в детските градини на община Гулянци

Животът

23-11-2022, 06:50

Снимка:

Община Гулянци

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

С весели тържества и пъстри инициативи бяха наситени дните на октомври и ноември в детските градини на общината.

На 21 ноември ДГ „Незабравка“ гр. Гулянци отпразнува 43 – ти рожден ден, посрещна есента и отбеляза Денят на християнското семейство.

В тържеството се изявиха децата от всички групи. Сред красивите декори те пяха танцуваха и рецитираха. С особено вълнение малчуганите  посрещнаха своите гостенки Есента и Г-жа Торта. На финал всички заедно духнаха свещичките и си пожелаха още много щастливи и безгрижни дни в любимата детска градина. Колективът получи поздравителен адрес от кмета на общината Лъчезар Яков и подарък – книжки, пъзели и топки за всички групи.

На 21 ноември децата от ДГ "Щастливо детство" село Брест откриха Областната седмица на четенето и посрещнаха скъп гост - Венета Йочева, писател, общественик и дългогодишен директор на детското заведение. Освен с четене на любими приказки, децата запълниха дните в любимата си детска градина и с дейности по вътрешен проект "СРЪЧКОВЧЕТА". В своето ателие те изработваха изделия от нетрадиционни материали, майсториха билкови сиропи и бонбони. В Седмицата по предприемачество колективът гостува в базата на местен земеделски производител. Децата отбелязаха и Деня на толерантността с изработката на тематично табло с послания и шествие в центъра на село Брест.

Седмицата на четенето в ДГ „Детска радост“ с. Милковица откриха с куклен театър и посрещнаха Ралица Бебева от НЧ "Иван Вазов 1928", която подари книжки на децата и им прочете приказката "Случка в гората" от Елин Пелин.В деня на Св. Архангел Михаил децата от ДГ "Детска радост" посетиха църквата в селото и присъстваха на празничната литургия. Колективът на детската градина използва хубавите есенни дни и за екскурзия до античното римско селище Улпия Ескус. Децата с интерес слушаха разказа на Марияна Станева от РИМ – Плевен за живота на древните римляни и с вълнение стъпиха на стъпалото, където е стъпил Константин Велики на 05.07.328 година.

Детска градина „Първи юни“ с. Гиген ангажира децата с дейности на открито в топлите слънчеви дни. Малки и големи организираха дружно почистване на двора на детското заведение и отбелязаха настъпването на есента със забавления във златни купчини листа, тематична украса и творческа работилница. По проект "Ние растем здрави и силни" децата спортуваха и се запознаха с основните правила в игрите. На 21 ноември колективът отбеляза Деня на християнското семейство в задушевна атмосфера с песни и стихчета и с изработването на табло и рисунки.

За децата от ДГ „Здравец“ с. Шияково есенните месеци преминаха под знака на пътешествията и интересните гостувания. По проект „Обичам родния си край“ те, заедно с връстниците си от ДГ „Незабравка“ посетиха град Плевен, където разгледаха Панорамата, парк Кайлъка и се срещнаха с кака Ани в детския отдел на библиотеката в Читалище „Съгласие 1865“. Малките пътешественици проведоха екскурзия и до град Никопол, където посетиха забележителностите, а на пристанището се качиха на луксозен круизен каораб.

Във всички детски градини се проведоха открити уроци по безопасност на движението със специалното гостуване на служители на МВР.