Ръководството на Спартак излезе с позиция след тежкото наказание от БФС

Спорт

22-11-2022, 18:10

Снимка:

ОФК Спартак

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Ръководството на футболния Спартак излезе с позиция след тежкото наказание от Дисциплинарната комисия към БФС.

Ето какво написаха от клуба на своята официална страница във Фейсбук:

Уважаеми привърженици и колеги,

Днес ДК към БФС обяви решенията си за наказания след мача за Купата на Република България срещу Локомотив София.

Според едно от решенията сме наказани с имуществена санкция в размер на 500 лв. за нарушение, за което имаме категорични доказателства, че не сме извършили, но никой от БФС не ни уведоми, че сме обвинени на това основание, нито пък ни дадоха право да се защитим.

Според другите две решения сме наказани съвкупно с лишаване от домакинство за 3 срещи и имуществена санкции в размер на 3750 лв. за навлизане на публика на пистата, довело до нанесен удар на служебно лице, които също оспорваме.

Ръководството на ОФК Спартак гр. Плевен намира за неприемливо и недопустимо такива тежки наказания да бъдат налагани без да ни е предоставена каквато и да е била възможност да се запознаем с доказателствата в подкрепа на обвинението и да упражним правото ни на защита.

Изискали сме решението с мотивите и доказателствата, които са довели до тези тежки наказания. Очакваме БФС да ни съдейства, за да получим препис от цялата преписка както БФС постъпи в сходни ситуации с ПФК Локомотив Пловдив и ПФК Левски.

Клубът ще вземе отношение по случая след като получи поисканите материали от БФС. Надяваме се да е скоро, за да можем да упражним правото ни на обжалване в едноседмичен срок.

С уважение:

УС на „Спартак“ (Плевен)