Ученици и учители от ДФСГ "Интелект" ще се обучават по "Еразъм+" в Италия

Мисия

22-11-2022, 10:43

Снимка:

ДФСГ "Интелект"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Ученици и учители от ДФСГ „Интелект“ – Плевен, ще се обучават и ще практикуват в продължение на 3 седмици – през лятото на 2023 г., в Италия. Мобилност, която ще стартира след успешна предварителна подготовка по проекта тук в България, стартираща от м . декември 2022 г.

Дейностите  по спечеления проект „Бизнес инкубатор ИНТЕЛЕКТ – развитие и трансфер на ключови IT умения в сферата на предприемачеството“ по европейската програма „Еразъм +“с водещ партньор Huma Capi Act- Италия, са насочени към:

- усвояване на знания и умения за работа в дигиталната сфера на съвременното предприемачество – работа в реална работна среда във водещи италиански фирми;

- поощряване на иновациите и разпространяване на креативни идеи и практики получени посредством мобилността и прилагане в условията на гимназията;

- подобряване на достъпа до образование, в т.ч. чрез използване на леснодостъпни платформи и мобилни приложения;

- намаляване на различията в резултатите от ученето в следствие на споделяне на ресурсите;

- на методите и средствата за обучение, включване на дигиталните инструменти в учебния процес;

- насърчаване модернизирането на образованието и ученето през целия живот;

- осигуряване на условия и подкрепа за прилагането на педагогически иновации и съвременни подходи на преподаване;

По проекта ще се подкрепят и насърчат участниците/учители и ученици/ към повишаване на дигиталните компетентности чрез трансфер на практики и участия в извънкласни дейности и занимания за създаване и развитие на STEM работилница с конкретна цифрова информация за:

- Онлайн инструментите за създаване и популяризиране на цифрово учебно съдържание - акцентиране на ИКТ уменията и SMART модела в дигиталната среда за глобално образование;

- Модела на учене  чрез опити и решения за  анализ на данни;

- Комуникационните технологии, които са ресурс, чрез който учениците и учителите  осъществят основната си дейност, а именно визиуализиране на учебното съдържание в подкрепа на теоретична основа с оглед по-добро приложение в живота;

- Творческата и мобилна среда, развиваща въображението и мотивацията на участниците, място, където знанието среща реалния живот.

Чрез проекта ще се създадат предпоставки за ускоряване на процесите на интеграция на деца, застрашени от отпадане и/или изоставане от дигитални знания и умения, както и на деца със специални образователни потребности, т.е. проектът ще има и социализиращ ефект.

С проекта се цели разширяване кръгозора на образованието в гимназията към дигиталните технологии. Чрез внедряването на нови решения за по-добро персонализирано обучение, учителите ще могат да предприемат мерки с по-точни и ефективни подходи към всеки отделен учащ с оглед повишаване на мотивацията чрез насърчаване на самостоятелното обучение и самооценка, включително и извън класната стая.