Специализанти завършиха обучението си в 12-та авиационна база (Снимки)

Животът

11-11-2022, 12:18

Снимка:

12-та Авиационна база

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Обучението се проведе в „Центъра за подготовка и обучение” с началник подполковник Ивайло Ницов

Днес в 12-та авиационна база завърши обучението на специализанти от курсовете за придобиване на военноотчетна специалност и квалификация „войник - първи етап общовойскова подготовка” и „войник, специалист от зенитно-ракетни войски”.

Обучението се проведе в „Центъра за подготовка и обучение” с началник подполковник Ивайло Ницов. Ръководител на курса по общовойскова подготовка бе майор Павлин Павлов – началник на Сектор „Общовойскови, административен и логистичен”. Учебната програма включваше теоретични и практически занятия по огнева, строева, тактическа и физическа подготовки, военна топография, Устав за войсковата служба на Въоръжените сили на Република България, противопожарна подготовка и ЯХБЗиЕ.

Курсът за придобиване на военноотчетна специалност и квалификация „войник, специалист от ЗРВ” с ръководител капитан Евгений Господинов се проведе в три направления – оператори на ЗРК, стартово оборудване на ЗРК и технологично оборудване.

В края на обучението специализантите положиха комплексни теоретични и практически изпити. Постигнатите резултати, отразени в протоколните листи показват, че обучаемите са усвоили на много добро ниво необходимите знания и практически умения. Пълни отличници от курса „войник - първи етап общовойскова подготовка” са редник 1-ви клас Мария Пърчева от военно формирование 44510 – София, редник 2-ри клас Тодор Иванов от военно формирование 28000 – Граф Игнатиево, редник 2-ри клас Мирослав Христов от военно формирование 52090 – Долна Митрополия и редник 2-ри клас Николай Колев от военно формирование 52860 – Кичево.

Отличници от курса „войник, специалист от ЗРВ” са редник 3-ти клас Евгени Костуров от военно формирование 36150 – Стара Загора и редник 3-ти клас Емил Дринков от военно формирование 26720 - Черноморец.

Удостоверенията бяха връчени от Заместник-командира на 12-та авиационна база полковник Ивайло Ангелов. Той ги поздрави за постигнатите резултати и им пожела успешна реализация като кадрови военнослужещи от Военновъздушните сили.