Александър Трайков приветства участниците в научна конференция в РИМ - Плевен

Мисия

03-11-2022, 17:47

Снимка:

Областна администрация

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

С конференцията се отбелязва 55 – та годишнина от създаването на отдел „Природа“ към Регионален исторически музей – Плевен

Заместник областният управител Александър Трайков приветства участниците в научна конференция "Музеят – пресечна точка на експонати и иновации по пътя към екологичните предизвикателства пред природата“, която се провежда днес и утре (3 и 4 ноември) в Регионален исторически музей (РИМ) - Плевен.

Форумът уважи и г-жа Петя Василева - зам. председател на Общински съвет Плевен и председател на ПК по „Култура, вероизповедания и международна дейност“ към Общински съвет Плевен, която също приветства участниците. Експозе направи Румянка Балева, ръководител на отдел „Природа“.

С конференцията се отбелязва 55 – та годишнина от създаването на отдел „Природа“ към Регионален исторически музей – Плевен. Отделът представя експонати от богатото и разнообразно геоложко минало на региона, събрало образци на флората и фауната към РИМ Плевен.

 „Убеден съм, че форумът, който Ви е събрал ще приобщи всички вас -  музейни работници, университетски преподаватели, представители на природозащитни организации и ще даде своя принос за съвременната визия на музеите, начини на съхраняване и експониране“,  каза в обръщението си заместник областният управител Александър Трайков и допълни: „Разнообразната програма, сериозната подготовка, авторитетът на участниците са гаранция за успеха на конференцията, която ще допринесе за популяризиране на природното наследство и природозащитното възпитание на подрастващите“.

На всички участници той пожела ползотворна работа на конференцията, полезни срещи и дискусии.