56 медицински сестри и 21 акушерки получиха дипломите си (Снимки)

Мисия

03-11-2022, 15:22

Снимка:

МУ-Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Тържествената церемония се проведе в зала "Амброаз Паре" на Телекомуникационния център на висшето училище.

Дипломи за завършено висше образование получиха общо 77 бакалаври от направление „Здравни грижи“: 56 медицински сестри и 21 акушерки.

Ректорът проф. Добромир Димитров се обърна към младите абсолвенти на Факултет „Здравни грижи“ с думите:

„Днес плевенската Алма Матер празнува, а празничният повод е тържествeното дипломиране на Випуск 2022 – новото поколение медицински сестри и акушерки. Според здравната стратегия на ЕС специалистите по здравни грижи имат изключителна роля за правилното функциониране на цялата система на здравеопазване. Двадесет и първи век e векът на здравните грижи. Този факт се обуславя предимно от бързото развитие на диагностичните, терапевтичните и фармацевтични медицински технологии. Ето защо, потребността от медицински сестри в целия свят нараства, но в България ситуацията е кризисна.

Скъпи млади професионалисти по здравни грижи, Бих искал да Ви пожелая да вървите решително и достойно по трудния професионален път, по който сте поели! Помнете, че от днес нататък зад всяко Ваше професионално действие и решение стои името на Медицински университет - Плевен и авторитетът на вашите преподаватели!

Нека работата ви се превърне във Ваша мисия, доверявайте се единствено на Вашите знания и умения, влагайте сърце и душа във всичко, което правите!"