Французойката мадам Бурио с дарение за червенобрежката болница

Животът

18-10-2022, 14:21

Снимка:

Община Червен бряг

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Тя достави на здравното заведение консумативи, еднократни престилки и ръкавици, марли и компреси за ефективна работа на всички отделение, ортопедични дюшеци, памперси и лекарствени средства

С поредната си хуманитарна мисия за червенобрежката болница пристигна мадам Бурийо. Визитата се осъществява чрез Ротари клубовете на Червен бряг, София и Ротари клуб в Екс ан Прованс във Франция – градът, в който Жанет Бурийо вече 40 години е общински съветник, а последните три мандата – заместник- кмет.

Председателката на асоциацията „Хуманитарна помощ от Епюи" достави на здравното заведение консумативи, еднократни престилки и ръкавици, марли и компреси за ефективна работа на всички отделение, ортопедични дюшеци, памперси и лекарствени средства.

"Това дарение е нашият акт на безусловна съпричастност към бъдещето на болницата", сподели мадам Бурийо по време на приема, даден от Кмета на Община Червен бряг. А в знак на благодарност и признателност за всичко, сторено за Червен бряг през тези години, д-р Цветан Костадинов й връчи почетния плакет на Общината.

С благодарност към дарителите се обърна и Управителят на МБАЛ Червен бряг.

"Това дарение е изключително ценно и навременно с оглед тежката икономическа обстановка в цялата страна. Трогнат съм от този дарителски жест, с който претворявате на дело основната идея на организацията за служба на обществото и подобряване качеството на живот”, коментира д-р Валерий Желязков.

"Ценим високо вашите хуманитарни мисии в страната ни” – така се обърна към френската дарителка Виолина Костова – PHS Дистрикт гуверньор на Ротари България преди отпътуването й от Червен бряг и удостои мадам Бурийо с почетен медальон на Ротари България.

С посредничеството на ротарианците, в рамките на това посещение на Жанет Бурийо, бяха направени и дарения на Клиниката по педиатрия към Университетската болница "Д-р Георги Странски" в Плевен, на Психиатрията в Плевен и на Общинската болница в Гулянци.