Съдят 28-годишен, причинил по непредпазливост смърт на пътя край Плевен

Крими

14-10-2022, 15:30

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

След настъпилото ПТП водачът направил опит да скрие лекия автомобил и да се укрие

На 17 октомври, понеделник, състав на Плевенски окръжен съд ще разгледа наказателно дело, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, срещу Е.С.М., от село Крушовица, обл. Плевен, роден 1994 година.

Той е обвинен в това, че на 25.07.2020 година, на път Бяла-Ботевград, в близост до разклона за град Славяново, при управление на лек автомобил със скорост от 108 км/ч., нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на движещия се по пътно платно пешеходец Б.И.В. Деянието е извършено в тъмната част на денонощието. Пешеходецът е бил със светлоотразителна жилетка.

След настъпилото ПТП водачът на автомобила не спрял, не сигнализирал органите на МВР, нито потърсил медицинска помощ. Направил опит да скрие лекия автомобил и да се укрие. Свидетел на случилото се станал водач на друг автомобил, който минавал от там по същото време. Той видял падналия Б.В. и се обадил на телефон 112.

Пристигналият на място медицински екип откарал пострадалия към УМБАЛ „Г.Странски“, но по време на транспортирането, спряло дишането и сърдечната дейност на пострадалия Б.В, който починал в резултат на настъпилото ПТП - престъпление по чл.343, ал.3, б.“б“, вр. с ал.1, б.“в“, вр. с чл.342, ал.1 от НК.

Делото е насрочено за разпоредително съдебно заседание, в което да се решат въпроси важни за реда и начина на протичане на съдебното следствие.