"Празник на спорта, здравето и дълголетието - трета възраст " ще се проведе в Градската градина

Животът

11-10-2022, 11:53

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Проявата е част от Спортния календар на Община Плевен за 2022 г.

"Празник на спорта, здравето и дълголетието - трета възраст " ще се проведе на 15 октомври, от 11:00 ч. в района на Оркестрината в Градската градина. Проявата е част от Спортния календар на Община Плевен за 2022 г. и се организира от Българска федерация спорт за всички с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта, по „Програма за развитие на спорта за всички“.

Домакин на събитието е спортен клуб "Спартакисти – спорт за всички", гр. Плевен. Участие в спортната проява ще вземат, мъже и жени от спортен клуб "Кула – спорт за всички", гр. Кула, спортен клуб "Мрамор – спорт за всички", с. Мрамор, СК "Слънце", гр. Плевен и домакините от спортен клуб "Спартакисти – спорт за всички", гр. Плевен. Поканени са и други спортни клубове и танцови групи в спортната проява - Празника на спорта, здравето и дълголетието.

Целта на проявата е да приобщи и насърчи повече хора от тази възраст към системни спортни занимания поне 3 пъти седмично. Основна роля играе и социалните контакти, които занимаващите изграждат по между си по време на тренировките и спортните прояви.