Тодор Тодоров: Радвам се, че медиите и баскетболната общественост определят Спартак като фаворит

Спорт

10-10-2022, 23:35

Снимка:

Max Sport 3

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Опитваме се да бъдем реалисти, да седим на земята и да свършим доста работа този сезон", коментира наставникът на Спартак

Спартак започна с убедителна игра и победа с 91:65 над ЦСКА при завръщането на „червените“ в НБЛ.

Плевенчани доминираха от почти самото начало на мача пред погледа на куп легенди на „червения“ клуб като президента на БФБаскетбол Георги Глушков, Петко Маринов, Тодор Богданов, Станислав Станков, звездите на женския ЦСКА, шампион в Адриатическата лига Георги Божков, Силвия Пеева, Теодора Петрова, легенди на баскетбола ни като Атанас Голомеев, бившите национали Ивайло Равуцов, Васил Стоянов, Йордан Бозов, Златин Георгиев и много други. Мача от трибуните изгледа и дъщерята на легендарния треньор Людмил Катерински. Колорит придаде и боксьорът Кубрат Пулев.

Ето какво заяви след мача старши треньорът на Спартак Тодор Тодоров:

„Резултатът не е отражение на това, за което ние сме се готвили. Подходихме доста отговорно към този мач. На моменти не се получи здравата битка, която очаквахме. Баскетболно толкова не може да се анализира и да се говори за този мач. Единствено се радвам, че успяхме да приложим това, за което се бяхме подготвили. Първото и водещото в селекцията, която сме направили, е химията в отбора да е предпоставка за добри резултати. Естествено, когато един отбор побеждава, тя е супер. Надявам се и в трудните моменти да я задържим. Далеч сме от мисълта, че те в даден период от сезона няма да дойдат. Опитваме се да бъдем реалисти, да седим на земята и да свършим доста работа този сезон. Говорихме си и преди мача, че в отбора има само един човек, който е играл баскетболен мач срещу ЦСКА на професионално ниво, така че за тях също имаше мотивация. Радвам се, че успяхме да контролираме мача през цялото време.

Радвам се, че медиите и баскетболната общественост определят Спартак като фаворит. Ние се опитваме да стоим далеч от тези мисли още в началото на сезона. Важно е да влезеш фаворит в плейофите и във финалната фаза на сезона, затова не искаме да сме с такива нагласи и очаквания. Естествено, имаме високи цели. Искаме да започнем този сезон от мястото, на което свършихме предния и да надградим над това. Поставихме си цели да се представяме добре, да поддържаме добрата химия и да се опитваме да радваме най-вече хората в Плевен, защото те имат нужда от това. Използвам случая да ги поканя за другата седмица за мача ни с Левски.", заяви Тодоров.