Ден на отворените врати в Двуезикова школа Къща на децата “Мила Монтесори”

Новините

10-10-2022, 10:36

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

На 15 октомври, събота, Двуезикова школа Къща на децата “Мила Монтесори” – Плевен, организира Ден на отворените врати по случай 3 години от основаването си и като част от Националните дни на Неформалното образование. В деня на отворените врати екипът на “Мила Монтесори” е подготвил специална програма за деца между 3- и 6-годишна възраст, включваща музикална приказка, кът за здравето и творческа работилница. През цялото останало време малчуганите и техните семейства ще имат възможността да се докоснат до Монтесори метода, като разгледат класната стая и поработят с Монтесори материалите, за да почувстват какво е да са част от Къщата на децата.

Един от поводите за организирането на Деня на отворените врати е рожденият ден на Двуезикова школа Къща на децата "Мила Монтесори”, която на 26 юни навърши 3 години от своето създаване и изпрати трети пореден випуск първокласници в две емоционални празнични тържества. Къща на децата “Мила Монтесори” предлага условията на иновативна частна детска градина с двуезично обучение (успоредно на английски и български език) по метода Монтесори, умело съчетавайки го с традиционната педагогика и други добри педагогически практики за деца от 3 г. до 6 г. Мотото на Къщата на децата е “Да отгледаме щастливи деца, с които мама и татко се гордеят”, което постига със специално подготвена среда и екип, индивидуален подход, работа в малки групи, интересни и интелектуално предизвикателни дейности, вкл. музикални работилнички, арт занимания, куклен театър и др.

Другият повод за Деня на отворените врати е участитето на Двуезикова школа Къща на децата “Мила Монтесори” в Националните дни на Неформалното образование (13-15 октомври), съвместно със Софийски университет “Св. Климент Охридски”, регионалните Центрове за работа с деца и над 30 други български институции и организации от всички образователни сектори и степени, които развиват иновативни практики за неформално обучение и образование за учещи през целия живот от всички възрасти. В това число е Националната конференция за Неформално образование, където за лектор е поканена основателят на “Мила Монтесори” – Мила Томова-Прусийска – да представи как Монтесори методът разгръща потенциала на децата.

Двуезикова школа Къща на децата “Мила Монтесори” се намира на ул. "Трифон Кунев" 23" и записва нови деца за новата учебна година, информира ръководителката на екипа Мила Томова-Прусийска. Останали са единични бройки, тъй като близо две трети от капацитета е запълнен.