Поредно признание за Ивет Горанова

Спорт

01-10-2022, 18:30

Снимка:

Община Кюстендил

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Олимпийската шампионка получи специален приз за принос в световния спорт и израстването на поколения достойни български граждани

Кметът на Община Кюстендил Петър Паунов удостои с почетен знак за светъл принос в световния спорт и израстването на поколения достойни български граждани, олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова.

"Помним онзи августовски ден преди 13 месеца, когато отново България изправи достойно глава сред гордите европейски шампиони. Едно момиче сбъдна мечтите на цяло поколение българи - да дочакаме олимпийска титла, да зарадва всички спортни дейци и действително да събуди България обединена и да направи, така че отново да покаже силата на хъса и работоспособността, желанието и трудолюбието, емоционалната привързаност към деца, към род и Родина. Направи го това прекрасно момиче Ивет Горанова. И както вече имах възможността да кажа, там където седи не изгряват звездите, там светят горди слънцата и ти направи това за цяла България. Благодарим ти от сърце и затова съгласно закона и съобразно правомощията ми като кмет на община Кюстендил награждавам Ивет Горанова за приноса ѝ за световния спорт и изграждането на поколения достойни български граждани. Добре дошла!”

Олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова сподели:

"Благодаря много за страхотното гостоприемство на КК „Шурикен” и на г-н Паунов. Не за първи път съм в Кюстендил и съм много впечатлена, много приятен град и страхотен за живеене. Вчера имах възможността да вляза в две училища в Кюстендил, да се докосна до децата, да поговорим, да ме попитат това, което ги интересува. Опитах се да максимално да са им полезна и видях доста щастливи, вдъхновени и мотивирани деца. Надявам се тези срещи да продължат и занапред и дай Боже от Кюстендил да излезе олимпийски шампион”.

Председателят на общински съвет – Иван Андонов, връчи на Ивет Горанова една от наградените детски рисунки от международния конкурс „Пролет върху листа“.

Кметът удостои с почетен знак и председателя на КК „Шурикен” Емил Димитров.