Ивет Горанова отново посланик на Европейската седмица на спорта

Спорт

21-09-2022, 16:26

Снимка:

БНФК

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Тази година мотото на Европейската седмица на спорта е "Можем да го постигнем заедно – нека се опитаме да бъдем активни"

За трета поредна година олимпийската шампионка по карате от Игрите в Токио Ивет Горанова е посланик на #BeActive Европейска седмица на спорта.

"Тя е шампионка от Европейските игри в Минск, а в кариерата си има и 2 бронзови медала от световни първенства, както и сребро и бронз от европейски шампионати", отбелязват организаторите. И допълват: "Благодарим на Ивет, че за поредна година е част от кампанията и популяризира активния начин на живот."

През 2022 г. мотото на Европейската седмица на спорта е "Можем да го постигнем заедно – нека се опитаме да бъдем активни".

#BeActive е част от инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. Национален координатор за България е ММС, а изпълнението на проекта се финансира по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

Посланици на Европейската седмица на спорта и тази година са млади български спортисти. Освен олимпийската шампионка по карате от Токио 2020 Ивет Горанова, това са още момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика – Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Маргарита Василева, Камелия Петрова и Радина Томова, които завоюваха световната титла в многобоя на Шампионата в София, както и сребърният медалист от Паралимпийските игри в Токио Християн Стоянов.