Силният вятър повали клони и дървета в цялата област

Животът

19-09-2022, 11:53

Снимка:

Facebook

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

През изминалите дни плевенскте огнеборци са реагирали на редица сигнали за пожари и за помощ при сложни ситуации

През изминалите дни плевенскте огнеборци са реагирали на редица сигнали за пожари и за помощ при сложни ситуации.

На 16 септември около 9 часа екип на РСПБЗН-Плевен е потушил горящи отпадъци в ж.к. „Дружба 3“. На 18 септември около 14:30 часа е локализиран и овладян пожар в пластмасов контейнер за разделно сметосъбиране в областния град на бул. „Георги Кочев“. Небрежна работа с огън причинила произшествията.

На 16 септември около 12:05 часа екип на РС ПБЗН – Плевен е оказал съдействие за  сваляне на трудно подвижен човек в жилище в областния град на улица „Ракитин“.

На 16 септември служители от РС ПБЗН – Левски в 20:50 часа са отреагирали на сигнал за отключване на входната врата на апартамент в града на улица „Аксаков“.

На 18 септември в 07:59 часа небрежност при боравене с открит огън е причина пожар в селскостопанска постройка в село Горни Дъбник. Изгоряла е  покривна конструкция 40 кв.м. В пожарогасенето са участвали служители от РС ПБЗН – Плевен с един автомобил. Спасеин са съседни обитаеми постройки.
 
Силният вятър вчера повали клони и дървета с цялата област. На 18 септември екип на РС ПБЗН – Плевен е отстранил опасно надвиснали предмети и паднали дървета в парк „Кайлъка“ в Плевен, в село Одърне и в село Мечка.

На 18 септември в 15:15 часа служители от РС ПБЗН – Плевен са посетили частен дом в Плевен за събиране на счупен живачен термометър.

На 18 септември огнеборци от РДПБЗН - Плевен са погасили запалени сухи треви и стърнища в Белене на улица „Ангел Кънчев“, в село Горник на улица „Седма“, в село Ленково на улица „Дунав“,  в село Гиген на улица „Козлодуй“ и в землищата на село Загражден и в землището на град Искър.
  
На 18 септември в 14:00 часа екип на У ПБЗН - Долна Митрополия е извършил техническа помощ – отстраняване на сухо дърво в град  Долна Митрополия на улица „Кирил и Методий“.